multiblog.hu család tagja

Ennivaló.hu

Nem tudod, mit egyél ma? Találd meg a recepted!

Ennivaló.hu

Nem tudod, mit egyél ma? Találd meg a recepted!

Ennivaló.hu

Nem tudod mit egyél ma? Találd meg a recepted.

Ma már tudjuk, hogy a műanyag egy olyan környezetre káros anyag, mely a természetben nagyon nehezen tud lebomlani. A becslések szerint legalább 500-1000 évre van szükség arra, hogy lebomoljon.

A rizsből, búzából és kölesből gyártott evőeszközök bevezetése a azonban új, környezetbarát megoldás lehet a műanyag helyett.

A Bakey’s cég által gyártott rizs, köles és búza evőeszközök előállítása rendkívül olcsó, hiszen kizárólag ehető alapanyagokból készülnek.

Mivel 100 %-ban lebomlik, valóban riválisa a világszerte elterjedt – ma már egyre kevésbé preferált – műanyag evőeszközöknek. Az evőeszközök evés után elfogyaszthatók, így egyáltalán nem keletkezik hulladék.

Az ehető, vagy biológiailag lebomló műanyag helyettesítőkkel rendszerint az eltarthatóság a gond. Mert ugye, szép és jó, hogy a kanál 4-5 nap alatt teljesen lebomlik, de semmit nem ér, ha csak 3 napig tárolható, hiszen így esélytelen nagyobb mennyiséggel kereskedni.
Ebben az esetben azonban ezzel sem lesz gond, mivel amíg a csomagolás nincsen megbontva, akkor akár 3 évig is lehet őket tárolni. 

Sajnos arról sem szól a dolog, hogy milyen csomagolásban vannak, és hányasával, hiszen ez sem mindegy.
Remélhetőleg nem műanyagban tárolják őket, bár a minőségmegőrzéshez szinte biztos, hogy légmentesen kell zárni az evőeszközöket, ez pedig jellemzően csak olyan anyagokkal oldható meg, melyek csak nehezen bomlanak le, vagyis az újrahasznosításukról is gondoskodni kell. Mindenesetre ez már egy hatalmas előrelépés lehet a fenntarthatóság felé.

Te mit gondolsz az ötletről?

Forrás: cbc.ca/köpönyeg.hu

Kövessetek minket a facebookon is!


Kategóriák

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!