multiblog.hu család tagja

Ennivaló.hu

Nem tudod, mit egyél ma? Találd meg a recepted!

Ennivaló.hu

Nem tudod, mit egyél ma? Találd meg a recepted!

Ennivaló.hu

Nem tudod mit egyél ma? Találd meg a recepted.

Az amerikai gyorsétteremlánc a nyárvégi kínai ünnepre készül, és ezért különleges ízeket tesz a hongkongi kínálatába.
Mindezt egy ősi kínai ünnep miatt.

Mi is ez az ünnep?

Az őszközép ünnep (hagyományos kínai írással: 中秋節, egyszerűsítettel: 中秋节, pinjin: zhōngqiū jié, magyaros átírással: csungcsiu csie) több ezer éves hagyományokra épülő kínai ünnep, melyet a holdnaptár szerint tartanak a nyolcadik holdhónap tizenötödik napján. A Hold imádatán alapuló aratóünnep. Az újév után a második legnagyobb kínai fesztivál, 2008 óta állami ünnep is egyben. Jellegzetes étele a holdsütemény.

Ezért a gyorsétterem úgy döntött, hogy beteszi a kínálatába a Moonlight Bucketet,vagyis Holdfény vödröt, valamint két szokatlan holdsüteményt is: Spicy Chicken & Nuts-ot és a Golden Lavat.

A Spicy Chicken & Nuts csípős csirkehúsból, diófélékből, mandulából, napraforgómagból és őszibarackból készül, míg a Golden Lava sózott tojás sárgából készül, így adva meg a folyékony láva hangulatát.

Ha mindez nem volna elég, az elviteles dobozok grafikája is változik az ünnep idejére: Sanders ezredes űrruhát visel,valamint két kihajtható ablakkal LED világítást is lehet tenni a dobozra.
A Holdfény vödör 35 dollárba (10 ezer forint) kerül, és csak a hongkongi KFC gyorséttermekben lehet kapni augusztus 13 és szeptember 10 között.

Ti mit szóltok a menő, de bizarr újításokhoz? Megkóstolnátok?

Forrás: businessinsider.de


Kövessetek minket a facebookon is!

Kategóriák

Itt Bloggerbirodalom épül!
Csatlakozz te is!